Sport

Vármegyénkben rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot

Vármegyénkben rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot

2024. április 17., szerda
Vármegyénkben rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot

Szentesen rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot szeptember 14-én, szombaton.

 

Szabó Zoltán, Szentes polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eseményre több mint 1200, 12 és 85 év közötti versenyzőt várnak, akik csaknem 30 kategóriában állhatnak majd rajthoz. Hozzátette, délelőtt lesz a selejtező, délután pedig maga a verseny.

Ismertette, az ob-t a hódmezővásárhelyi Hód-Mentor SE és a Szegedi Tájfutó és Környezetvédő Egyesület szervezi.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy utoljára 2021-ben volt a városban olyan sportesemény, ahol több mint 1000 sportolót láttak vendégül.

Petróczky Ádám, a Hód-Mentor SE elnöke a tájékozódási futásról elmondta: a versenyzők térképet kapnak egy területről, ahol ellenőrző pontokat kell megkeresniük minél rövidebb idő alatt. Az erdei terep mellett az utóbbi két évtizedben megjelentek a városi versenyek is - részletezte az egyesület elnöke.

Hozzátette, a városi versenyformánál nem a tájékozódási feladat nehézsége a kihívás, hanem a magas futótempó melletti teljesítmény. Úgy véli, Szentes adottságai - különösen a belváros - megfelelő színvonalú terepet biztosítanak a versenynek.

Petróczky Ádám kiemelte, a profik mellett bárki részt vehet a megméretésen, lesz nyílt kategória is. A versenyzőknek nagyjából 2-4 kilométeres távot kell teljesíteniük.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán és Petróczky Ádám együttműködési megállapodást írt alá a város, illetve a sportegyesület nevében.

Elhangzott, szeptember 15-én Szarvason rendezik a tájékozódási futás országos váltóbajnokságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.