Hírzóna

Ittas állapotban ült volán mögé egy férfi

Ittas állapotban ült volán mögé egy férfi

2024. április 29., hétfő
Ittas állapotban ült volán mögé egy férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki parkoló autónak ütközve, majd futva próbált meg elmenekülni a rendőrök elől.


A vádirat szerint az ittas állapotban gépkocsit vezető vádlottat 2022. február 5. napján éjfélt röviddel követően próbálták meg igazoltatni a rendőrök Újszegeden. A férfi nem állt meg, továbbhajtott át a Belvárosi hídon, majd a Tisza parton menekülve az őt üldöző rendőrök elől. A vádlott végül egy parkoló autónak ütközve állt meg és a gépkocsiból kiugorva próbált meg elfutni, hátrahagyva utasát anélkül, hogy meggyőződött volna arról szorul-e segítségnyújtásra, megsérült-e a balesetben.

A rendőröknek végül sikerült a férfit a közelben elfogniuk és előállítaniuk. A vádlott utasa a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.


 

Az ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.


 

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.